Nigerianske soldater stormer Boko Harams sidste højborg

De militante islamister i Boko Haram har hovedsæde i skoven Sambisa, som onsdag angiveligt er blevet stormet af nigerianske regeringsstyrker.

Læs mere
Fold sammen

NIGERIA: Nigerianske soldater har angiveligt stormet terrorbevægelsen Boko Harams sidste kendte højborg i Nigeria, skriver Reuters. Soldaterne blev bakket op af krigsfly, da de onsdag indledte angrebet på Boko Haram i Sambisa-skoven.

Nigerias hær har de seneste par måneder fået støtte fra nabolandene Tchad, Niger og Cameroun, der har lanceret fælles angreb i et forsøg på at tilintetgøre Boko Haram, der især hærger i den fattige nordlige del af Nigeria.

Sambisa-skoven ligger i det nordøstlige Nigeria omkring 100 kilometer fra landsbyen Chibok, hvorfra Boko Haram bortførte over 200 kristne skolepiger for et år siden.

Myndighederne mener, at pigerne bliver holdt fanget i skoven, selvom amerikanske rekognosceringsdroner ikke har kunnet finde dem trods talrige forsøg.

De nigerianske myndigheder har endnu ikke bekræftet angrebet på Sambisa-skoven, men en talsmand fra Tchads hær bekræfter over for Reuters, at man har soldater klar til at gå ind i skoven fra grænsen til Cameroun.

I begyndelsen af året kontrollerede de militante islamister fra Boko Haram et område på størrelse med Belgien, men i årets første måneder har regeringsstyrkerne vundet ind.

Boko Haram formår dog stadig at udføre dødelige angreb på civilbefolkningen i det nordlige Nigeria. Senest fik 12 personer skåret halsen over fredag, hvor hæren forsøgte at evakuere området omkring Boko Harams tidligere hovedkvarter i byen Gwoza.