Nick Clegg presset af sine egne

Liberale Demokraters græsrødder advarer mod at give køb på krav om valgreform, når deres leder mødes med David Cameron om en ny regering

Liberal Demokraternes  leder, Nick Clegg, taler til demonstranter for valgreform lørdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De britiske konservative og De Liberale Demokrater skal mødes søndag, men det er ikke sandsynligt, at de bliver enige om at danne en ny regering, inden finansmarkederne åbner mandag.

Det siger en talsmand for Det Konservative Parti til nyhedsbureauet Reuters.

Clegg mødtes lørdag med højtstående partifolk for at søge deres støtte til en mulig aftale med De Konservative. Der er betydelig skepsis blandt mange i hans eget parti over for et regeringssamarbejde. De frygter, at De Liberale Demokrater må opgive en række af deres mærkesager, herunder kravet om forholdstalsvalg.

Omkring 1000 demonstranter var lørdag mødt op foran De Liberale Demokraters hovedkvarter. Med slagord lod de Clegg forstå, at han ikke må give køb på kravet om forholdstalsvalg.

- Folk vil have en valgreform, siger Pam Giddy fra den liberale kampagneorganisation Power 2010 og opfordrer partiet til at "holde fast".

Det særlige britiske valgsystem med valg i enkeltmandskredse betyder, at De Liberale Demokrater som det mindste af de tre store partier altid får uforholdsmæssigt få mandater.

Valget i Storbritannien torsdag endte uden en klar vinder. De Konservative fik flest mandater, men ikke nok til et flertal. Derfor søger partiet støtte hos De Liberale Demokrater.

Forhandlingerne mellem de to partier indledes søndag formiddag, men det bliver uden den konservative leder, David Cameron, og Clegg fra De Liberale Demokrater.

En talsmand for De Konservative siger, at resultatet af møderne vil blive forelagt parlamentsgruppen mandag eftermiddag.

/ritzau/