Ni udlændinge bortført i Libyen

Militante har angrebet et oliefelt i Sahara og bortført ni udlændinge. Angriberne skar halsen over på otte sikkerhedsvagter.

LIBYEN: Ni udenlandske oliearbejdere er blevet bortført i Libyen af en væbnet gruppe, som landets regering ifølge CNN beskriver som militante med tilknytning til Islamisk Stat.

Bortførelsen fandt sted under et angreb fredag mod et oliefelt i ørkenen 700 kilometer syd for hovedstaden Tripoli, hvor angriberne ifølge BBC skar halsen over på otte vagter.

De bortførte er ifølge BBC fire filippinere, en østriger, en tjekke, en ghaneser og en statsborger fra Bangladesh. Den niende bortførtes nationalitet er ikke oplyst.

En tiende udlænding døde ifølge BBC af et hjerteslag efter at have overværet de otte vagter få skåret halsen over.

En talsmand for Libyens nationale oliesammenslutning bekræfter over for BBC, at bortførelserne har fundet sted.

De ni kidnappede arbejdede ifølge CNN for et østrigsk firma, og en embedsmand fra det østrigske udenrigsministerium har ifølge CNN sendt et tweet, hvor han bekræfter, at en østrigsk statsborger ifølge pålidelige kilder er faldet i hænderne på terrorister fra IS.

Sidste måned blev et oliefelt i det nordlige Libyen også angrebet og udlændinge bortført, og som ved det seneste angreb fik vagterne også der skåret halsen over, mens lokalt ansatte slap med livet i behold.