New Zealands kirurger knokler for at redde brandofre: Nu efterlyser de 120 kvadratmeter hud

47 personer opholdt sig på White Island, da vulkanen pludselig gik i udbrud. Nu er New Zealands brandsårsafdelinger fyldte, og Australien og USA må hjælpe med behandlingen.

 

Alle landets brandsårsafdelinger er fyldte. Og nu har New Zealand bedt USA og Australien om hjælp til at behandle de mere end 27 patienter, der ligger indlagt på landets hospitaler med voldsomme forbrændinger på mere end 30 procent af deres kroppe.

Lægerne har brug for 120 kvadratmeter ekstra hud, hvis de skal hjælpe dem, skriver CNN.

Patienterne blev såret under det vulkanudbrud, der fandt sted på vulkanøen White Island i New Zealand mandag. 47 personer – hovedsagelig turister – opholdt sig på øen, da vulkanen pludselig gik i udbrud. Otte personer er døde, og mere end 20 af de indlagte patienter er i kritisk tilstand.

Flere af dem har også fået forbrændinger i luftvejene, hvilket betyder, at de skal have hjælp til at trække vejret, skriver CNN.

Politiet leder stadig efter de personer, som ikke blev reddet fra vulkanøen mandag. De forventes også at være døde. Det er stadig for farligt for de newzealandske myndigheder at bevæge sig for tæt på vulkanøen.

Og vulkanen kan i øvrigt gå i udbrud igen.

De 120 kvadratmeter ekstra hud, som lægerne på New Zealands hospitaler nu har brug for, kommer fra USA og Australien. Huden er blevet doneret af organdonorer.

Da vulkanen på White Island gik i udbrud, spyede den ikke bare lava ud, men formentlig også en masse giftige gasser, kemikalier, brændende varme dampskyer og sten, skriver CNN. Det er derfor, at patienterne har fået så voldsomme skader.

»Det her er bare begyndelsen på en meget lang proces, som for nogle patienter kommer til at vare flere måneder,« lød det fra den højtstående læge Peter Watson, da han talte med pressen om situationen på landets hospitaler onsdag.

Han fortalte, at landets kirurger også har arbejdet nonstop siden mandag for at hjælpe de mange patienter, der er i kritisk tilstand.

Operationslæge John Kenealy fra Middlemore Hospital har også forklaret, at det høje antal brandofre på én gang er »uden fortilfælde de fleste steder i verden«. Men landets læger er trænet til at tage sig af sådanne katastrofer, forsikrede han pressen om.

»Patienterne, vi behandler, er ikke anderledes end de patienter med brandskader, som vi behandler hele tiden,« siger han til The Guardian.

Patienterne kommer fra en lang række forskellige lande, og flere af dem bliver også forflyttet til deres hjemlande for behandling, når de er stabile nok. Onsdag forklarede Australiens premierminister, Scott Morrison, at ti australske patienter snart ville vende hjem.