New Yorks skyline lyser igen efter Sandy

Lyset er vendt tilbage i flere af Manhattans skyskrabere, men tusindvis af personer i USA er stadig uden elektricitet få dage før det amerikanske præsidentvalg.

Foto: Andrew Burton
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Sandy har for længst sluppet sit tag om New York, hvor mørklagte skyskrabere i de seneste dage har stået som et minde om superstormens kræfter. Lørdag blev dog dagen, hvor lyset vendte tilbage i Manhattans skyline, skriver flere amerikanske medier.

Anderledes ser det ud i store dele af New Jersey og omegn, hvor tusinder stadig venter på katastrofehjælp.

Med det amerikanske præsidentvalg lige rundt om hjørnet er omkring tre millioner hjem og forretninger ifølge Reuters stadig uden elektricitet.

Et andet, stort problem er, at Sandy har forårsaget benzinmangel i USA, og det har fået præsident Barack Obama og hans kolleger i den amerikanske regering til at købe mere brændstof, åbne de nationale reserver for indsatspersonalet og tillade udenlandske tankskibe i Den Mexicanske Golf at sejle til området.

Det ekstra brændstof skal blandt andet bruges til lastbiler og andre køretøjer, der leverer nødudstyr og generatorer.

Det amerikanske forsvarsministerium vil allerede lørdag åbne for de nationale nødreserver, der blev oprettet i 2000, og som består af omkring en million tønder diesel.

Yderligere har Obama-administrationen pålagt forsvarets logistiske agentur at købe op mod 12 millioner liter blyfri benzin samt 10 millioner liter diesel, der skal deles ud til stormramte områder.