Nyhedsvarsel
Internationalt

New Yorks politi efterlyser 28-årig efter eksplosion

Den efterlyste kan være bevæbnet og farlig, siger New Yorks borgmester. Muligvis handlede han ikke alene.

Politiet har udsendt et foto af mistænkt i forbindelse med eksplosion i New York. Den eftersøgte er 28 år og hedder Ahmad Khan Rahami, skriver Reuters. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikansk politi og FBI har udsendt et foto af en mistænkt i forbindelse med en eksplosion i New York. Den eftersøgte er 28 år og hedder Ahmad Khan Rahami.

Politiets talsmand, J. Peter Donald, har tweetet et foto af den efterlyste, som eftersøges for at blive afhørt om eksplosionen lørdag aften i bydelen Chelsea.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, siger til CNN, at Rahami, der har afghansk baggrund, men er amerikansk statsborger og fra New Jersey, kan være bevæbnet og farlig.

- Vi ved langt mere nu, end vi gjorde for 24 timer siden, siger borgmesteren til tv-stationen ABC.

Samtidig siger to unavngivne embedsmænd til Reuters, at amerikanske efterforskere mener, at der er flere personer involveret i bombeangrebet i New York.

Myndighederne har endnu ikke noget særligt klart billede af, hvem de medsammensvorne kan være, tilføjer de to kilder.

Ved eksplosionen lørdag aften i det forholdsvist velhavende Chelsea blev 29 mennesker såret. Glasruder blev knust, og metalstykker fløj gennem luften, skriver The New York Times.

En anden bombe blev fundet af politiet fire blokke derfra lørdag. De blev uskadeliggjort af myndighederne.

Amerikansk politi detonerede tidligere mandag en mistænkelig pakke nær en station i byen Elizabeth i New Jersey. Politiet frygtede, at der var flere rørbomber i pakken, som blev bragt til sprængning af en robot.

Sikkerhedskilder i den amerikanske regering siger til Reuters, at myndighederne mener, at der er en sammenhæng mellem bomben i bydelen Chelsea og de op mod seks formodede rørbomber, der er fundet i Elizabeth.

New Yorks antiterrorenhed og forbundspolitiet, FBI, deltager i efterforskningen af angrebet i den amerikanske storby.

/ritzau/Reuters