New York rystet af eksplosion: Er det en bombe, der går af her?

En overvågningsvideo, der angiveligt viser det øjeblik, hvor en eksplosion rammer New York, er nu blevet offentliggjort.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 29 mennesker blev såret, da en eksplosion natten til søndag dansk tid ramte den amerikanske storby New York.

Nu er den første video af eksplosionen så dukket op på bl.a. nyhedsmediet RT. Videoens autenticitet er ikke bekræftet, men viser angiveligt eksplosionen, da den finder sted tæt på krydset mellem 6th Avenue og West 23rd Street på Manhattan i New York.

Ingen er foreløbigt meldt dræbt som følge af eksplosionen, men mindst én af de tilskadekomne er i kritisk tilstand, skriver CNN.

Eksplosionen skete lørdag aften lokal tid. Foreløbigt er det ikke klart, om der er tale om en bombe, men byens borgmester, Bill de Blasio, har bekræftet, at man betragter sagen som en ‘bevidst hændelse’. Ved samme lejlighed udelukkede han dog, at man har fundet indikationer på, at der skulle ligge terror bag eksplosionen.

De første anmeldelser om hændelsen kom ved 20-tiden. Fotografier, der er lagt ud på sociale medier, viser en affaldscontainer, som lader til at være krøllet sammen i braget.

»Der lød et højt brag, og hele vores lejlighed rystede, siger Neha Jain, der bor i kvarteret Chelsea, hvor eksplosionen fandt sted.«

»Alle vores billeder faldt på gulvet, og derefter hørte jeg folk skrige,« fortæller hun til NBC News.

Efterfølgende har amerikansk politi fundet yderligere en mistænkelig genstand nogle få gader væk fra det sted, hvor den første eksplosion fandt sted.

Ifølge flere medier, bl.a. Wall Street Journal, er der tale om en trykkoger med ledninger og en mobiltelefon. En oplysninger, der bringer mindelser om terrorangrebet på Boston Marathon i 2013, hvor det netop var trykkogerbomber, der blev anvendt.

Lørdagens eksplosion var den anden på dagen i det østlige USA. Tidligt lørdag morgen eksploderede en rørbombe, kort tid før et motionsløb i New Jersey skulle skydes i gang.

Det hjemmelavede aggregat var placeret i en skraldespand, der stod langs den rute, som de omkring 5000 deltagere skulle ud på, skriver NBC New York.

I skraldespanden er der fundet to tilsvarende rørbomber, som ikke gik af.

Ingen personer kom til skade ved eksplosionen, men arrangørerne besluttede at aflyse løbet.