New York gør klar til valgfest for Hillary

Både Donald Trump og Hillary Clinton fejrer deres valgfest i New York tirsdag aften.

Den 53-årige Gretchen Baer fra Arizona står klar i køen til Hillary Clintons valgfest i New York. Free/Minna Skau Fold sammen
Læs mere

New York. - Se, parken har taget festtøj på. I dag sker det, siger taxichaufføren og slår ud med armen mod New Yorks Central Park, der er klædt i bragende solskin og alle efterårets nuancer.

Muhammed kom til New York fra Senegal en septemberdag for 25 år siden. Hidtil er alle store begivenheder i hans liv sket i september. Nu skifter han lykkemåned til november.

Begge de amerikanske præsidentkandidater - republikaneren Donald Trump og demokraten Hillary Clinton - holder tirsdag aften deres valgfest i New York City.

Men mens Trumps er en mindre affære for særligt inviterede på et Hilton-hotel, rykker Clinton ind i det gigantiske konferencecenter Jacob Javits med plads til over 5000 glade vælgere.

Og når man bevæger sig rundt i byen, og når man ser på byens valghistorie, er der ingen tvivl om, hvem der har New York bag sig.

New York er demokratisk højborg. Og den lange kø uden for Javits Center er så spraglet som byen selv.

Drag queens, latinoer, hvide med grønt hår, sorte med orange hår, kinesere med næseringe, danske turister, japanske hiphoppere.

Allerforrest i køen står 42-årige Ali Reza, der kom til USA som flygtning fra Iran, da han var fem. Han og hans mand, Daniel Hurd, er iført matchende Hillary-T-shirts og huer dekoreret som det amerikanske flag.

- Jeg er som en galionsfigur for anti-Trump-kampagnen: bøsse, immigrant og muslim. Tre ting, Trump hader.

- Jeg håber, vi skriver historie i dag. Alt er på spil. Hele vores fremtid, siger Ali Reza.

Lidt længere tilbage i køen står en kvinde med kulsort hår, grøn hat og et hvidt jakkesæt dekoreret med Hillary skrevet i glade farver.

53-årige Gretchen Baer fra Arizona har været fan af Hillary, siden hun mødte hende for første gang for 24 år siden. Nu syr hun Hillsuits og kører rundt i en dekoreret Hillcar, der har været i 16 stater for at hjælpe i valgkampen.

- Nu skal jeg til fest. Jeg har håbet og drømt i så mange år. I dag bliver det til virkelighed.

- Hillary giver styrke til alle dem, der ikke har nogen stemme. Børn, kvinder, LGBT'er, latinoer, sorte. Hun inspirerer mig og giver folk styrke til at tro på sig selv. Dagen er kommet, siger Gretchen Baer.

Når dørene åbnes til konferencecentret, har de forreste stået i kø i 13 timer. Derefter går der endnu fem timer, før der ved 23-tiden måske begynder at tegne sig et resultat, og aftenens hovedperson dukker op til hyldest eller sorg.

/ritzau/