New York får moské ved World Trade Center

Fredningsmyndighederne i New York beslutter, at planerne om at bygge en moské ved Ground Zero kan gå videre.

Moskéen, som kaldes for 'Ground Zero'-moskéen, skal opføres her i bygningen, hvor Burlington Coat Factory tidligere har haft til huse. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY

Myndighederne i New York nægter at frede en bygning, der ligger tæt ved området, hvor terrorister spredte massedød den 11. september 2001. Det baner vej for, at der kan bygges en omstridt moské på området.

Byens fredningsmyndigheder besluttede tirsdag, at en bygning nær det ødelagte World Trade Center kan rives ned.

I stedet skal det såkaldte Cordoba House opføres på stedet. Den nye bygning vil indeholde en moské og et auditorium med plads til 500 mennesker.

Idéen om at bygge en moské på det sted, hvor islamister forøvede deres massakre, har fået mange borgere til at protestere.

Kritikerne havde håbet, at de kunne standse projektet ved at få erklæret den eksisterende bygning et fredet hus.

De har også betvivlet, hvordan imamen Feisal Abdul Rauf vil skaffe de 100 millioner dollar, det vil koste at opføre den 13 etager høje bygning. Det har givet anledning til beskyldninger om, at pengene vil komme fra ekstremistiske grupper i Mellemøsten.

Rauf, der stammer fra Kuwait, har tidligere fordømt terrorangreb i 2001, men hans kritikere peger på, at han ved en tidligere lejlighed har sagt, at "USA's politik var medvirkende til den forbrydelse, som skete".

/ritzau/Reuters