New York er advaret om terrortrussel omkring valget

Trussel fra al-Qaeda får politiet i New York til at være særligt på vagt i weekenden op til tirsdagens valg.

Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, har hjemme i New York, hvor al-Qaeda nu angiveligt står bag en trussel i forbindelse med valget. Her ses hun i delstaten New York under et stop på valgturnéen fredag. Scanpix/Brendan Smialowski Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndigheder i New York er blevet opmærksomme på en mulig trussel omkring valgdagen, siger politi og andre officielle kilder i den amerikanske storby ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Truslen kommer angiveligt fra det militante netværk al-Qaeda. Det siger en unavngivet regeringskilde i Washington til Reuters.

Kilden tilføjer imidlertid, at truslen anses for relativt lille.

Meldingen får ordensmagten i New York til at være særligt på vagt i weekenden op til valget tirsdag 8. november.

Politiet i New York meddeler, at trusselsrapporten ikke er specifik, og at politiets antiterroreksperter fortsat er ved at vurdere den.

- Vi har arbejdet sammen med FBI (forbundspolitiet, red.) gennem den Fælles Terrorisme Indsatsstyrke samt i vores antiterror- og efterretningstjenester, oplyser politiet i New York i en meddelelse.

Det var føderale myndigheder, der valgte at alarmere politiet i New York, oplyser en talsmand for politiet.

Havnemyndighederne i New York og New Jersey, som står for driften af lufthavne, tunneler og broer i New York-området, er også varslet om den potentielle trussel.

- Vi fortsætter med højt niveau af patruljering ved alle vores anlæg, som har været i kraft i noget tid nu, siger en talsmand for havnemyndighederne, Steve Coleman.

Han vil ikke oplyse yderligere detaljer om, hvilken form for trussel det drejer sig om eller andre detaljer.

Tidligere på dagen rapporterede tv-stationen CBS, at amerikanske efterretningstjenester har advaret lokale myndigheder i staterne New York, Texas og Virginia om mulige angreb fra al-Qaedas side på mandag, dagen inden valget.

CBS har sine oplysninger fra unavngivne kilder og nævnte ikke, hvor i de pågældende delstater der angiveligt er planer om terroranslag.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra det amerikanske ministerium for indenlandsk sikkerhed

Amerikanerne vælger ny præsident og nye medlemmer af Kongressen på tirsdag.

/ritzau/Reuters