Netpirat: Vi straffes for andres forbrydelser

Normalt straffes man for det, man gør, ikke for det andre mennesker gør, lyder det fra The Pirate Bay-bagmændene, som vil anke den dom, han fik i dag.

Dommer Thomas Nordström svarede i dag på spørgsmål om den domsafsigelse, som The Pirate Bay-bagmændene er dybt utilfredse med. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bob Strong / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fire dømte bagmænd i The Pirate Bay-retssagen agter at anke den dom, de i dag er blevet idømt.

Et års fængsel og et samlet erstatningskrav på over 30 millioner svenske kroner, lød dommen til de fire svenskere på.

Det finder de dybt uretfærdigt. De holder fast i, at det er sitets brugere og ikke de fire, der i deres rolle som administratorer af sitet, gør noget ulovligt.

- Dommen er rodet og ganske dårlig. Som oftest straffes man for det, man har gjort, og ikke for det, andre mennesker gør, siger den ene af de fire, Peter Sunde, til den svenske netavis expressen.se.

På The Pirate Bay kan brugere finde links til sites, hvorigennem man kan downloade materiale – ophavsrettighedsbeskyttet eller ej. Lige såvel kan brugerne tilføje nye links til sites, som det er muligt at downloade fra.

Det svenskdrevne sites administratorer mener dermed ikke, de adskiller sig væsentligt fra en side som google.com. Peter Sunde er da også skuffet over, at de i løbet af retssagen, der har stået på siden februar, ikke har fået mere støtte fra netop Google.

- Det er en skam, at Google ikke har tilbudt deres hjælp i retssagen. Det kommer til at falde tilbage på dem, siger Peter Sunde.