Netanyahu vil jævne terroristhjem med jorden

Israels premierminister har givet sine styrker ordrer til at nedrive de bygninger, hvor to dræbte palæstinensiske fætre bag tirsdagens terrorangreb i Jerusalem boede.

Israelske ultraortodokse jøder deltog tirsdag i begravelesesoptoget for Aryeh Kopinsky, Calman Levine and Avraham Shmuel Goldberg, der døde under et terrorangreb tidligere tirsdag i en synagoge i Jerusalem. Fold sammen
Læs mere
Foto: FINBARR O'REILLY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Hjemmene til de to palæstinensiske terrorister, der tirsdag dræbte fire israelere, skal ikke længere stå.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har tirsdag aften givet ordre til, at de to hjem i den palæstinensiske del af Jerusalem skal jævnes med jorden. Det skriver The Jerusalem Post.

Ordren faldt efter et akutmøde om tirsdagens angreb blandt topministrene i den israelske regering, heriblandt forsvarsminister Moshe Ya’alon. Med ordren varslede Benjamin Netanyahu også, at andre »terroristhjem« vil blive revet ned.

Tidligere tirsdag varslede premierministeren, at Israel vil reagere voldsomt på synagoge-angrebet, der udover de fire dræbte resulterede i adskillige sårede, inden israelsk politi skød de to terrorister.

 

Palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, har fordømt angrebet i Jerusalem.

»Præsidenten fordømmer angrebet på de jødiske bedende på deres hellige sted og fordømmer drabet på civile uanset hvem, der står bag,« lyder det ifølge Reuters i en skriftlig udtalelse fra Abbas.

Benjamin Netanyahu giver dog tilsyneladende ikke meget for den palæstinensiske politikers fordømmelse.

De israelske myndigheder betragter synagogeangrebet som et terroranslag, og Netanyahu mener, at både Abbas og den islamiske bevægelse Hamas har en finger med i spillet.

»Det her er det direkte resultat af en tilskyndelse til vold, som Hamas og Abu Mazen (som Mahmoud Abbas også kaldes, red.) står bag. En opfordring, som det internationale samfund på uansvarlig vis har ignoreret. Vi vil svare igen med hård hånd på det brutale drab på jøder, der kom for at bede, og som blev dræbt af nederdrægtige mordere,« siger Netanyahu i en pressemeddelelse.