Netanyahu sikrer sig flertal i 11. time

Kort før tidsfristens udløb har den israelske premierminister Benjamin Netanyahu sikret sig et snævert flertal til dannelse af en ny koalitionsregering.

Kort før tidsfristens udløb har den israelske premierminister Benjamin Netanyahu sikret sig et snævert flertal til dannelse af en ny koalitionsregering. Fold sammen
Læs mere
Foto: GALI TIBBON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Premierminister Benjamin Netanyahu har i sidste øjeblik opnået en aftale om en ny koalitionsregering, skriver Reuters.

Aftale kom i hus kort før tidsfristens udløb, og den nye koalition har udsigt til at regere landet med et historisk snævert flertal.

»Israel har en regering,« kunne Naftali Bennet, der er leder af det ultranationalistiske parti Jødisk Hjem, bekendtgøre efter flere timers forhandlinger om diverse regeringsposter, som endnu ikke er offentliggjort.

Benjamin Netanyahu har trods en ellers overbevisende valgsejr for to måneder siden haft svært ved at få dannet en ny koalitionsregering, efter at tidligere regeringspartnere har vendt ham ryggen.

Sammen med Jødisk Hjem, centerpartiet Kulanu, og de ultra-ortodokse Forenede Tora-Jødedom og Shas har Netanyahus Likud 61 ud af 120 sæder i det israelske parlament.