Netanyahu har ikke råd til Mandela-rejse

Sikkerhedsforanstaltningerne omkring en rejse til Sydafrika bliver for dyre for den israelske regeringsleder, så holder han sig hjemme, når Mandela begraves.

Tirsdag vil det stadion, hvor finalen ved VM i fodbold blev spillet i 2011, danne rammen om 80.000 menneskers afsked med Sydafrikas landsfader. Forberedelserne er i fuld gang. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADREES LATIF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Når Nelson Mandela tirsdag bliver mindet ved en international ceremoni i Johannesburg og søndag begraves i sin hjemby Qunu, vil den israelske premierministers navn mangle på gæstelisten.

Benjamin Netanyahu har ifølge AFP besluttet, at omkostningerne til sikkerhed og transport, syv millioner shekel, knap 11 millioner kroner, er for store.

»Beslutningen var let at træffe i betragtning af de høje transportomkostninger på grund af det korte varsel og på grund af den sikkerhed, der kræves for premierministeren i Johannesburg,« skriver den israelske avis Haaretz.

Den israelske regeringsleder været i mediernes søgelys for at have brugt skattepenge til at renovere sine tre ejendomme, hvoraf det alene kostede mere end 100.000 kroner at fylde swimmingpoolen ved en af hans villaer.

Tirsdag vil det stadion, hvor finalen ved VM i fodbold blev spillet i 2011, danne rammen om 80.000 menneskers afsked med Sydafrikas landsfader. Regerings- og statsledere fra hele verden har meldt deres ankomst, men Benjamin Netanyahu vil altså ikke være blandt dem.