Netanyahu: Hamas er ansvarlig, og Hamas vil bøde

Israels premierminister er overbevist om, at Hamas står bag bortførelsen af de tre israelske teenagere og drabene på dem.

Israelere har samlet sig uden for hjemmet til en af de tre teenagedrenge, der i dag blev fundet dræbt sammen med to andre på Vestbredden. Fold sammen
Læs mere
Foto: FINBARR O'REILLY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Premierminister Benjamin Netanyahu rasler gevaldigt med sablen, efter tre israelske teenagere er fundet dræbt mandag.

Han føler sig overbevist om, at det var den militante palæstinensiske bevægelse Hamas, der bortførte de to 16-årige israelere og deres 19-årige følgesvend, da de blaffede i Hebron 12. juni. Og premierministeren er også sikker på, at det er Hamas, der har dræbt dem.

»Hamas er ansvarlig, og Hamas vil bøde,« siger Benjamin Netanyahu ifølge den israelske avis Haaretz, efter de tre unge mænd blev fundet dræbt nord for Hebron på Vestbredden.

»De blev kidnappet og myrdet med koldt blod af udyr,« fortsætter premierministeren.

Kort efter fundet af de tre lig kaldte Benjamin Netanyahu til hastemøde i Israels sikkerhedskabinet, som skal tage stilling til et eventuelt modsvar på drabene.

»I hele Israels navn, vil jeg fortælle til de kære familier - til mødrene, fædrene, bedstemødrene og bedstefædrene - at vores hjerter bløder, hele nationen græder med dem,« siger premierministeren.

Også Israels præsident, Shimon Peres, lover befolkningen, at drabsmændene vil blive forfulgt - dog uden at pege på Hamas som synderen.

»Hele nationen bøjer hovedet i ubærlig sorg denne aften,« siger Shimon Peres.

Den israelske hær har siden teenagernes forsvinden orkestreret en omfattende menneskejagt i området omkring Hebron, hvor Hamas, den palæstinensiske og stærkt Israel-kritiske oprørsgruppe, nyder stor opbakning.

De israelske myndigheder har sidenhen anholdt og afhørt over 300 medlemmer af Hamas, ligesom hundredvis af hjem er blevet ransaget. Foreløbig meldes fem palæstinensere at være omkommet i kampe under ransagningerne.

Benjamin Netanyahu har gentagne gange udnævnt Hamas til ansvarlige for kidnapningen, mens organisationen selv har afvist ethvert kendskab til drengenes forsvinden.