Netanyahu: Drenge er bortført af terrorister

Israel vil gøre alt for, at de tre teenagere, der har været forsvundet siden torsdag, ikke bliver overført til Gaza, erklærer premierminister Benjamin Netanyahu

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: Tre unge mænd i alderen 16 til 19 år forsvandt torsdag fra en jødisk bosættelse på Vestbredden, og nu fastslår den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, at teenagerne er blevet bortført af »terrorister«.

På Twitter citerer premierministerens officielle talsmand, Ofir Gendelman, Netanyahu for at erklære, at Israel vil gøre alt for, at de tre unge ikke bliver overført til Gaza.

Dermed antyder Netanyahu, at det er personer med tilknytning til den islamistiske Hamas-bevægelse, som sidder på magten i Gaza, der har bortført de tre unge.

De tre har været savnet, siden de torsdag forlod en religiøs skole i bosættelsen Gush Etzion. Nyhedsbureauet AP skriver ifølge flere internationale medier, at israelske soldater har ransaget et stort antal palæstinensiske hjem i området.

Ifølge Reuters er mindst 12 personer i og omkring den palæstinensiske by Hebron blevet anholdt, heriblandt to kvinder. Israelske sikkerhedsstyrker her ligeledes beslaglagt optagelser fra en private overvågningskameraer.

Benjamin Netanyahu erklærede allerede fredag, at man holder de palæstinensiske myndigheder ansvarlig for de tre studerendes sikkerhed. Ifølge sin talsmand gentager han sin pointe lørdag.

»Terroisterne kom fra et område, er der er under det palæstinensiske selvstyres kontrol. Derfor er det palæstinensiske selvstyre ansvarligt,« lyder det ifølge Ofir Gendelman fra Netanyahu.

Det er generalmajor Adnan al-Dmari, talsmand for de palæstinensiske sikkerhedsstyrker, helt uforstående overfor.

»Tre bosættere savnet, hvorfor er det palæstinenserne skyld? Vi har intet at gøre med dette. Hvis en naturkatastrofe rammer Israel, vil vi så også blive holdt ansvarlige? Det er vanvid og uacceptabelt,« siger han.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, skulle være orienteret om situationen, og han skulle have på det kraftigste have opfordret præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, til at bistå med eftersøgningen af teenagerne.