Netanyahu aflyser møde med tysk minister i sidste øjeblik

Tysklands udenrigsminister afviste at droppe møde med rettighedsgruppe. Nu droppes han af premierminister.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu har aflyset et møde med Tysklands udenrigsminister Sigmar Gabriel. Fold sammen
Læs mere
Foto: EPA/ALAA BADARNEH + AFP PHOTO / Gali TIBBON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et ultimatum har tilsyneladende sat en stopper for et planlagt møde mellem Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og den tyske udenrigsminister, Sigmar Gabriel.

Det rapporterer en række tyske medier.

Den tyske minister bekræfter over for nyhedsbureauet dpa, at mødet er blevet aflyst af Netanyahu, efter at Gabriel ikke ville gå med til et ultimatum fra den israelske leders side.

Netanyahu havde angiveligt bedt Gabriel om at vælge mellem et møde med ham eller menneskerettighedsgrupper. Det afviste den tyske minister.

De to grupper, B'Tselem og Breaking the Silence, anses af israelere for at være anti-Israel.

Den ene gruppe arbejder med at bevise brud på palæstinenseres rettigheder, mens den anden offentliggør kritiske beretninger fra soldater i det israelske militær.

Sigmar Gabriel håbede til det sidste, at Netanyahu ikke ville gøre alvor af sine ord om at nægte et møde.

Han har blandt andet forsvaret møderne med, at det er "fuldstændig normalt", at en udenlandsk embedsmand ønsker at lære mere om et lands samfund.

Dog sagde han tidligere tirsdag i et interview med det tyske medie ZDF, at han ikke ville gøre et stort nummer ud af det, hvis den israelske premierminister aflyste mødet.

/ritzau/