Nedstyrtet russisk pilot kan være død

Tidligere tirsdag blev et russisk kampfly skudt ned nær grænsen mellem Syrien og Tyrkiet. En video sendt til Reuters viser muligvis en død russisk pilot.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ene af de to russiske piloter, der tidligere tirsdag styrtede ned over Syrien, er muligvis død, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nyhedsbureauet har fået tilsendt en video fra en syrisk oprørsgruppe, der viser en kvæstet russisk pilot, mens en anonym talsmand fra gruppen siger, at piloten er død.

Videoen er ifølge Reuters sendt fra en oprørsgruppe i det nordlige Syrien, hvor blandt andre Den Frie Syriske Hær opererer, men hvor den militante, islamistiske bevægelse Islamisk Stat så vidt vides ikke befinder sig.

Tidligere tirsdag blev et russisk kampfly ifølge Tyrkiet skudt ned af to af landets F16-fly nær grænsen mellem Tyrkiet og Syrien. Ifølge tyrkiske myndigheder krænkede flyet tyrkisk luftrum trods gentagne advarsler. Det benægter russiske myndigheder og siger, at flyet formentligt blev beskudt fra jorden i Syrien.

De to piloter nåede at skyde sig ud med katapultsæde, inden flyet styrtede ned, og Rusland har sendt militærhelikoptere i luften for at lede efter piloterne nær den syriske grænse. Ifølge Reuters meldte CNN Turk tidligere, at den ene af de to russiske piloter blev tilbageholdt af turkmenske styrker i Syrien, der hovedsagelig består af syrere af tyrkisk afstamning.