Nedbrud på franske hjemmesider undersøges efter IS-hackerangreb

En række store medier i Frankrig oplever nedbrud på deres hjemmesider. Internetudbyderen undersøger årsagen efter massive hackerangreb fra tilhængere af Islamisk Stat.

Sådan ser forsiden ud på Le Parisien: »En uventet fejl er opstået. Prøv venligst igen senere. Fold sammen
Læs mere

FRANKRIG: Hjemmesider tilhørende en række franske medier er gået ned flere gange siden terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar. Fredag er Le Parisien og L’Express ramt, skriver Sky News.

Ud over de to nævnte medier har også 20 Minutes, France Inter, Mediapart og Marianne alle har været ramt af problemer, hvor brugere ikke har kunnet få adgang til mediernes hjemmesider og er blevet mødt af fejlmeddelelser.

Grunden til de mange nedbrud er endnu ukendt, og internetudbyderen Oxalide bekræfter over for Sky News, at der lige nu undersøges »et tilfælde« og arbejdes på at få medierne online igen.

Ifølge Sky News er det tidligere blevet afsløret, at op til 19.000 franske hjemmesider er blevet hacket siden terrorangrebet i sidste uge. Hackerne skulle sympatisere med terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS).

Omfanget og alvoren af disse hackerangreb er »uden fortilfælde«, lød det tidligere fra Rear Admiral Arnaud Coustilliere, der står i spidsen for det franske cyber-forsvar.

Det er ikke kun medier, som har oplevet nedbrud på hjemmesiderne fredag. Også møbelforretningen Alinea, der har den samme internetudbyder, har haft problemer på sin hjemmeside.

Kort efter terrorangrebet i Paris meddelte den aktivistiske hackergruppe Anonymous, at den ville hævne angrebet ved at angribe ekstremistiske islamistiske hjemmesider. Siden er hjemmesiden ansar-alhaqq.net og en række andre islamistiske sider angiveligt blevet hacket af de anonyme hackere.