NATOs chef og USA fordømmer missilangreb

Jens Stoltenberg og John Kerry i kraftig fordømmelse af ukrainske oprøreres angreb mod havneby.

Læs mere
Fold sammen

NATO: Den amerikanske udenrigsminister John Kerry fordømmer lørdag aften de russisk-støttede oprøres missilangreb mod den ukrainske havneby Mariupol tidligere lørdag, hvor mindst 30 mistede livet, skriver Reuters.

»Det er forkasteligt, at separatisterne offentligt er forherliger denne og andre offensiver, der er i åbenlys strid med Minsk-aftalerne, som de har underskrevet,« siger Kerry med henvisning til våbenhvilen der blev indgået 5. september.

En oprørsleder sagde tidligere lørdag, at angrebet mod Mairupol, var det bedste monument, der kunne rejses over faldne oprørere.

Samtidig har NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg udsendt en erklæring hvor det hedder, at kampene i det østlige Ukraine er taget kraftigt til i styrke i flere områder og at der er mange tegn på, at en storstilet offensiv fra oprørernes side er i gang.

Jens Stoltenberg noterer videre, at det gennem flere måneder er blevet konstateret, at der befinder sig russiske styrker i det østlige Ukraine lige som der er sket en kraftig forøgelse af russisk militærudstyr som kampvogne, artilleri og avancerede luftforsvarssystemer.

»Jeg opfordrer kraftigt Rusland til at stoppe dets militære, politiske økonomiske støtte til oprørerne, stoppe med at destabilisere Ukraine og respektere dets internationale aftaler,« lyder det fra Jens Stoltenberg.

Angrebet mod Mariupol, der ligger ved Sortehavskysten, kommer efter, at oprørerne i Ukraine har indledt ny offensiv, Byen blev ramt af flere end 100 kraftige russiske Grad-missiler, som oprørerne har indrømmet at have affyret. Mindst 30 meldes dræbt og flere end 80 såret.

En markedsplads og flere boligområder blev ramt, og aftenen igennem steg dødstallet.