Nato-chef: Vi vil forsvare medlemmer imod alle trusler

Nato søger ingen konfrontation. Vi søger konstruktiv dialog med Rusland, siger Natos generalsekretær.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nato søger dialog og ingen konfrontation, men alliancen er klar til at forsvare alle sine medlemslande imod enhver trussel.

Det er budskabet til Rusland fra Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, efter at alliancens forsvarsministre tirsdag på et møde i Bruxelles formelt har besluttet at udstationere fremskudte bataljoner i Estland, Letland, Litauen og Polen.

USA, Storbritannien og Tyskland ventes at lede hver en af de fremskudte bataljoner, mens Canada ventes at lede den sidste.

Danmark vil deltage i Natos fremskudte tilstedeværelse, formentlig i Estland, hvor briterne ventes at lede en multinational bataljon.

Jens Stoltenberg, siger, at beslutningen sender et klart signal om, at hvis et af alliancens medlemslande bliver angrebet, vil alle medlemslande stå sammen om at besvare angrebet.

- Nato søger ingen konfrontation. Vi søger konstruktiv dialog med Rusland. Men vi vil forsvare vores allierede imod enhver trussel, siger Jens Stoltenberg.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) har på Nato-mødet sagt, at Danmark vil bidrage til Natos fremskudte tilstedeværelse mod øst, gerne under britisk ledelse.

/ritzau/