Nato-chef: Vi er bedre beredt end nogensinde på trussel

Den vestlige forsvarsalliance er styrket, og ifølge Natos generalsekretær har den aldrig været stærkere.

"De beslutninger, vi kommer til at træffe, vil gøre os stærkere og mere parat end nogensinde til de udfordringer, vi møder", siger Jens Stoltenberg. Scanpix/Janek Skarzynski Fold sammen
Læs mere

Warszawa. Den snart 70 år gamle forsvarsalliance Nato har aldrig været bedre forberedt på en militær trussel, end med det forsvar de 28 medlemslande i øjeblikket opbygger.

Det sender et stærkt signal til landene uden for alliancen, siger generalsekretær Jens Stoltenberg ved åbningen af et topmøde i Warszawa.

- De beslutninger, vi kommer til at træffe, vil gøre os stærkere og mere parate end nogensinde, til de udfordringer vi møder, siger Stoltenberg.

Den vestlige forsvarsalliance er i øjeblikket i gang med den største oprustning siden Den kolde krig.

Det sker blandt andet ved, at Nato sender bataljoner til Østeuropa. Alliancen opbygger og udvider et missilskjold. Og den har etableret en hurtig udrykningsstyrke.

- Alt dette gør os i stand til at få flere styrker i Polen og i de baltiske lande, men det gør os også i stand til hurtigt at forstærke, hvis det er nødvendigt. Det sender et klart signal om, at vi er beredt, siger Jens Stoltenberg.

/ritzau/