Nato-chef: Nato søger fredelig løsning på Nordkorea-konflikt

Det er vigtigt for Nato at bidrage til FN's arbejde med at stoppe Nordkoreas atomprogram, siger Stoltenberg.

Det er vigtigt at arbejde for en politisk og diplomatisk løsning i konflikten med Nordkorea, siger Nato-chef Jens Stoltenberg. Reuters/Valentyn Ogirenko/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York. Nok bruger den amerikanske præsident, Donald Trump, stærke ord. Men Nato-landene må forsøge at finde en fredelig løsning, understreger forsvarsalliancens chef, Jens Stoltenberg.

»Det er vigtigt at arbejde for en politisk og diplomatisk løsning. Vi må arbejde for at skabe et rum mellem det at gøre ingenting og det at bruge militær magt,« siger han.

I sin tale til FN's Generalforsamling truede Trump med at udslette Nordkorea, hvis landet truede USA eller dets allierede.

»Præsident Trump bruger ofte vældigt stærke ord og udtryk, siger Stoltenberg til det norske nyhedsbureau, NTB, efter Trumps tale.«

Den norske Nato-chef understreger, at det er vigtigt for forsvarsalliancen at bidrage til det arbejde, som FN og andre arbejder med, nemlig at få stoppet Nordkoreas atomprogram.

»Økonomiske sanktioner, politisk og diplomatisk arbejde er vejen fremad,« siger han.

»Nordkorea må stoppe med at udvikle raketter og nye atomvåben. Og så må vi arbejde for en fredelig løsning, men vi kan ikke bare sidde her og se på, at dette sker,« tilføjer Stoltenberg.

Han erkender, at den nuværende situation ikke er særlig opmuntrende.

»Det er en mere usikker og uforudsigelig situation. Derfor har vi brug for organisationer som Nato og FN, og derfor er jeg optaget af blandt andet en reform af FN, men også en opgradering af Nato.«

Stoltenberg befinder sig til FN's årlige generalforsamling, hvor han tirsdag blandt andet skal mødes med FN's generalsekretær, Antonio Guterres.

/ritzau/NTB