Nato-chef erkender behov for at opfylde Trumps krav

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, regner med at kunne overbringe USA's præsident gode nyheder på møde.

Når Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, onsdag møder USA's præsident, Donald Trump, i Det Hvide Hus, har han nyheder med, som Stoltenberg håber vil gøre præsidenten tilfreds. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMMANUEL DUNAND

Når Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, onsdag møder USA's præsident, Donald Trump, i Det Hvide Hus, har han nyheder med, som Stoltenberg håber vil gøre præsidenten tilfreds.

Donald Trump har flere gange opfordret Nato-landene til at øge deres bidrag til forsvarsalliancen, og under valgkampen i efteråret betegnede han Nato som gammeldags.

»Jeg ser fem til at møde præsident Trump og hans sikkerhedsrådgivere,« siger Stoltenberg til nyhedsbureauet NTB tirsdag aften lokal tid i Washington.

»De to vigtigste temaer bliver en mere retfærdig bidragsfordeling i alliancen og Natos bidrag i kampen mod terror,« tilføjer Stoltenberg.

Nato-chefen understreger, at han er enig med Trump i, at der er behov for at øge forsvarsbudgetterne.

»Jeg kommer til at fortælle ham, at der begynder at ske noget,« siger han og tilføjer, at de andre Nato-lande er enige i, man er nødt til at investere mere i sikkerhed.

»Det er ikke noget, vi gør, fordi USA beder om det, men fordi alle medlemslande er enige i, at det skal være sådan,« siger Jens Stoltenberg.

Han begrunder det med, at »vi desværre lever i en tid« præget af flere konflikter og usikkerhed.