NASA vil samarbejde med Uber om flyvende taxaer

Endnu en virksomhed kaster sig over branchen for flyvende biler. De skal være i luften inden for tre år.

Den flyvende bil skulle være på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVIS ELEN

Uber vil ikke kun holde sig til taxadrift på landjorden. Virksomheden vil også tilbyde taxature i luften, og ifølge Uber selv bliver det muligt i Los Angeles inden 2020. Uber ønsker at indtage luftrummet med flere tusinde daglige taxaflyveture. En sådan motorvejstrækning i luften kræver nye færdselsregler, og Uber har indgået et samarbejde med den amerikanske rumfartsadministration NASA om at skabe et nyt trafiksystem i luften.

I en demovideo fra Uber præsenterer virksomheden forretningsmodellen: Du bestiller en klassisk Ubertaxa på landjorden, den kører dig til en helikopterholdeplads på f.eks. et hustag, hvorfra du letter i den flyvende bil. Hvis projektet bliver lige så vellykket, som Uber selv præsenterer det, vil turen koste det samme som en taxa, men foregå markant hurtigere end i bil.

Kapløbet om flyvende biler har stået på i årevis. Så sent som i april 2017 meddelte Googles grundlægger Larry Page sig på banen med Kitty Hawk Flyer -  en prototype på en flyvende bil. Samme måned reklamerede en slovakisk virksomhed for, at man i 2010 vil kunne købe deres bud på en flyvende bil - hvis man altså har såkaldt pilotkørekort og har knapt 9 mio. kr.