NASA-foto afslører: Voldsomme skovbrande hærger ikke kun i Brasilien

Kortet viser aktive brande observeret 15.-22. august. Det afslører, at det langtfra kun er i Brasilien, skovbrandene hærger. Fold sammen
Læs mere

Et satellitfoto fra den amerikanske rumfartsadministration, NASA, viser, at det ikke kun er Amazonas i Brasilien, der står i flammer. Det samme gør regnskove i Peru, Bolivia, Ecuador, Paraguay, Argentina og Uruguay.

NASA-forskeren Douglas Morton fortæller, at satelitter ofte er de første til at opdage brande i afsidesliggende dele af Amazonas. Han fortæller også, at der i år er registreret flere brande i Amazonas end på noget andet tidspunkt siden 2010.

To Hercules-militærfly blev i weekenden indsat i et forsøg på at bekæmpe flammerne, ligesom mange brandmænd er rejst til regionen for at hjælpe. De to fly har allerede kastet tusindvis af liter vand ned over flammerne.

Ifølge eksperter skyldes det store antal brande i år, at skovområder i den tørre periode er blevet ryddet for at gøre plads til græsning og afgrøder.

Brandene har i weekenden været et af emnerne på G7-topmødet i Frankrig. Ifølge Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, skal der både økonomiske bidrag og teknisk støtte til for at hjælpe med at stoppe rydningen af regnskoven og genetablere ødelæggelserne.

»Tabet er enestående stort. Rent biologisk er det en katastrofe, for i forvejen er verdens dyre- og planteliv i knæ«, har Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden i Danmark, udtalt i forbindelse med de voldsomme brande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bruno Kelly/AP/Ritzau Scanpix.

Pave Frans opfordrer til globalt engagement

Søndag gjorde pave Frans det klart, at der skal et globalt engagement til for at slukke brandene i Amazonas, og at regnskoven er essentiel for planetens velbefindende. Det skriver Insider.

»Vi er alle bekymrede over brandene, der har udviklet sig i Amazonas. Lad os bede for at brandene med alles engagement hurtigt kan blive slukket. Regnskovens lunger er afgørende for vores planet,« sagde pave Frans til tusindvis af mennesker.

Amazonas, der er verdens største regnskov, opsuger meget CO2 og er derfor vigtig i kampen mod klimaforandringerne.