NASA-chefforsker: Vi finder liv i rummet i løbet af et årti

De seneste års udforskning af solsystemet og Mælkevejen har givet så mange indikationer på, at der kan findes fremmet liv i rummet, at ledende NASA-ansatte tror på, at vi snart finder rum-naboer.

Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS/HANDOUT. NASA-robotten Curiosity landede på Mars i august 2012 - her har den sendt et selfie afsted fra den røde planet. Arkivfoto: NASA
Læs mere
Fold sammen

USA: Menneskeheden er på nippet til at opdage liv i rummet. Det er ikke længere bare noget, UFO-entusiaster og fantasy-elskere er overbeviste om. En chefforsker fra det amerikanske rumagentur NASA udtaler ifølge NBC News, at man i løbet af det næste årti vil gøre store opdagelser.

»Jeg tror, vi kommer til at have stærke indikationer på, at der findes liv andre steder end på Jorden, inden der er gået et årti. Og jeg tror, vi vil have endegyldigt bevis inden for 20 til 30 år,« siger Ellen Stofan, der er chefforsker ved NASA, under en paneldebat om netop liv i rummet.

»Vi ved, hvor vi skal lede. Vi ved, hvordan vi skal lede. I de fleste tilfælde har vi teknologien, og vi er på vej til at implementere den. Så jeg tror absolut, at vi er på rette vej,« tilføjer Ellen Stofan.

Den tidligere astronaut John Grunsfeld deler optimismen og forudser, at man både vil finde liv i vores solsystem og længere væk.

»Jeg tror, vi er en generation væk (fra at finde liv, red.) i vores solsystem - hvad end det er på en iskold måne eller på Mars - og endnu en generation væk fra en planet i et nærliggende solsystem,« siger Grunsfeld ifølge NBC News.

Han henviser til de seneste opdagelser, der tyder på, at solsystemet og Mælkevejen vrimler med miljøer, der kunne indeholde liv, som vi kender det.

Samtidig har NASAs rumteleskop Kepler vist, at næsten alle stjerner har tilhørende planeter - og at mange af planeterne vil være beboelige.