Nævninge kan ikke blive enige i Cosby-sag

Nævninge kan ikke blive enige om en afgørelse i sagen mod Bill Cosby. Dommeren har sendt dem retur for at tænke sig endnu mere om.

Foto: POOL. Bill Cosby, da han ankom til Montgomery County Courthouse i Norristown, Pennsylvania, under retsagen mod ham.
Læs mere
Fold sammen

Torsdag måtte nævninge, der skal afsige dom i sagen mod Bill Cosby, meddele dommeren, at de ikke kan nå til enighed om en afgørelse.

Nævningene skal afgøre, om Bill Cosby, der især blev kendt i tv-serien i Cosby & Co i 1980'erne, skal dømmes for tre sexuelle overgreb begået mod Andre Constand. Dømmes han skyldig, er strafferammen op til 10 års fængsel.

Det er, skriver LA Times, ikke usædvanligt, at nævninge må meddele, at den står i dødvande. Nævningene sendes så tilbage for at votere igen, før den må meddele, om den har truffet en afgørelse eller om den ikke kan enes. Dette kan ske flere gange.

Overgreb mod 60 kvinder

Nævninge har allerede bedt om at genlæse flere af dokumenterne fra retssagen, blandt andet Bill Cosbys redegørelse for, hvordan han mødte Constand, et dokument, hvor hun redegjorde for overfaldet og en beskrivelse fra en betjent af, hvordan en afhøring af Cosby om hændelsen forløb.

Bill Cosby var indtil 2004 en elsket figur i amerikansk kulturliv, men i 2004 blev han anklaget af ikke mindre end 60 kvinder for sexuelle overgreb. Han havde, hævdede de, bedøvet dem og forulempet og voldtaget dem.

Når retssagen mod ham kun handler om de påståede overgreb mod Constand, skyldes det at de øvrige overgreb ikke længere kan strafforfølges, fordi de er forældede.

Hvis nævningene bliver enige og finder Bill Cosby skyldig, skal det afgøres, hvordan han skal straffes. For en straf, der ikke betyder fængsel, taler, mener LA Times, at han  ikke er straffet før, mens anklagerne vil slå på, at han med sin rigdom vil kunne flygte fra landet. Et muligt kompromis kunne være en fodlænke.

Alle nævninge skal være enige om en afgørelse.