Næsten ingen strøm i Gaza-striben

Det palæstinensiske energiselskab i Gaza-striben modtager ikke brændstofleverancer fra Israel. Tre fjerdedele af området står uden strøm.

Strømmen blev afbrudt fredag aften i mange dele af Gaza-striben, efter at det palæstinensiske energiselskab oplyste, at det mangler brændstofleverancer fra Israel.

- Vi har ikke modtaget brændstof siden torsdag morgen. Vi modtog ikke noget i dag, og i morgen er det sabbat i Israel, så der kommer heller ikke noget, siger Rafiq Maliha.

Han tilføjer, at Israel har stoppet brændstofleverancerne på grund af sikkerhedssituationen ved grænseovergangen ved landsbyen Nahal Oz, der ligger i den nordlige del af Gaza-striben på grænsen til Israel. En talsmand fra den israelske hær bekræfter, at brændstoffet bliver holdt tilbage af sikkerhedsgrunde.

Rafiq Maliha opfordrer såvel EU som de palæstinensiske myndigheder til at skride ind så hurtigt som muligt, da det kan få negative konsekvenser for specielt hospitaler. Han advarer om, at strømmen ryger i hele Gaza-striben, hvis ikke kraftværket får brændstof inden søndag morgen.

/ritzau/