Næsten 300 er døde i weekendens Bagdad-angreb

Dødstallet efter weekendens blodige bombesprængning i Iraks hovedstad, Bagdad, er steget til 292.

Irakere tænder lys ved det sted i Bagdad, hvor et selvmordsangreb kostede 292 mennesker livet natten til søndag. Scanpix/Ahmad Al-rubaye
Læs mere
Fold sammen

Bagdad. Antallet af ofre efter bombeangrebet i Bagdad natten til søndag stiger og har nu kostet mindst 292 mennesker livet, oplyser Iraks sundhedsministerium torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Islamisk Stat har taget skylden for selvmordsangrebet, som var rettet mod et travlt shopping- og restaurantkvarter i bydelen Karrada, hvor mange irakere købte ind før afslutningen på ramadanen.

Af de dræbte er 177 fortsat ikke identificeret. Ligene af de øvrige 115 er blevet udleveret til pårørende, oplyser sundhedsminister Adila Hamoud.

Han tilføjer, at omkring 200 blev såret ved angrebet, som er det værste enkeltstående angreb i Irak siden den amerikanskledede invasion af landet i 2003.

I første omgang oplyste myndighederne, at seks personer var blevet dræbt i angrebet, men siden er tallet blevet opjusteret kraftigt ad flere omgange.

Angrebet har udløst stor vrede og frustration blandt irakerne, som for manges vedkommende beskylder regeringen for ikke at gøre tilstrækkeligt for at beskytte dem.

Iraks indenrigsminister trak sig tirsdag tilbage som følge af angrebet.

Bagdad er et af de områder af Irak, som Islamisk Stat ikke fik kontrol over, da jihadister fra den ekstremistiske gruppe i 2014 tog kontrol med store dele af både Irak og Syrien.

Siden har Islamisk Stat mistet nogle af de områder, gruppen dengang vandt. Det drejer sig blandt andet om byen Falluja vest for Bagdad, som irakiske sikkerhedsstyrker indtog for godt en uge siden.

Som reaktion på, at Islamisk Stat har mistet terræn og er trængt tilbage af regeringstro irakiske styrker, har gruppen i stigende grad rettet angreb mod civile.

/ritzau/AFP