Næsten 200 anholdt under uroligheder i Baltimore

Politiet har anholdt næsten 200 personer under de voldsomme uroligheder i Baltimore i USA. Samtidig er der sat ild til 15 bygninger og 144 køretøjer, oplyser myndighederne.

USA: Borgerne i Baltimore vågnede tirsdag op til en by mærket af de voldsomme uroligheder, der mandag kulminerede med, at 15 bygninger og 144 køretøjer blev sat i brand i byens vestlige del. Samtidig er næsten 200 personer blevet anholdt, oplyser myndighederne i den amerikanske by, der ligger i delstaten Maryland, ifølge Reuters.

Ifølge myndighederne er 15 politibetjente blevet såret under kampe med demonstranter - heraf seks alvorligt.

Årsagen til urolighederne er den 25-årig sorte mand Freddie Grays død. Han døde 19. april i politiets varetægt på grund af en skade på rygsøjlen, som han pådrog sig, da han blev anholdt.

Adskillige demonstranter har siden hen været på gaden i Baltimore for at protestere over politiets hårdhændede behandling af den unge mand. Demonstrationerne var i løbet af ugen forholdsvis fredelige, men fra søndag begyndte flere demonstranter at tage vold i brug rettet mod blandt andet politibiler og bygninger, skriver Reuters.

Mandag aften valgte Marylands guvernør, Larry Hogan, at erklære staten i undtagelsestilstand på grund af urolighederne. Baltimores borgmester, Stephanie Rawlings-Blake, har samtidig indført et natligt udgangsforbud, mens alle skoler i byen tirsdag har været lukket.

I løbet af tirsdagen er personel fra Nationalgarden rykket ind i byen og har blandt andet taget opstilling foran politistationen, hvor Freddie Gray blev kørt hen efter sin anholdelse.

Freddie Gray er den seneste i rækken af sorte mænd, der er døde som følge af at have været udsat for en hårdhændet behandling af politiet. Dødsfaldene har forårsaget et ramaskrig i USA, fordi mange opfatter hændelserne som en hårdhændet og uberettiget magtanvendelse mod sorte amerikanere.