Næsten 100 mennesker savnes ud for Libyens kyst

Gummiflåde med 126 om bord blev flænget ud for Libyens kyst. 29 personer fra fartøjet blev reddet.

Et norsk skib reddede i weekenden omkring 2400 flygtninge i Middelhavet ud for Libyen. - Da omkring 1000 nødstedte var ved at blive reddet op på skibet, dukkede der pludselig nye gummibåde med flygtninge op på havet, sagde en norsk politimand, som deltog i aktionen omkring det norske skib Siem Pilot. Scanpix/Ella Ide Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tripoli. Libyens flåde siger torsdag, at næsten 100 mennesker savnes, efter at de forliste i et fartøj på vej til Europa ud for landets kyst. 29 personer fra fartøjet er blevet reddet.

- Ifølge oplysninger, som vi modtog onsdag eftermiddag, er 20 illegale indvandrere med afrikanske nationaliteter blevet reddet, siger general Ayoub Qassem.

Han er talsmand for Libyens flåde i landets hovedstad, Tripoli. Fartøjet var en oppustelige gummiflåde, som blev flænget, siger han.

Qassem citerer en overlevende for oplysninger om, at fartøjet havde 126 om bord, da det sejlede ud fra Garabulli, som ligger 70 kilometer øst for Tripoli.

- Tre kvinder og et barn er blandt de 97 savnede, siger han.

Nye tal viste onsdag, at mindst 3740 mennesker er omkommet eller meldt forsvundet i Middelhavet i år.

I hele 2015 mistede 3771 mennesker livet på den farefulde rejse.

Der er frygt for, at havet vil kræve endnu flere liv, når vinteren for alvor sætter ind.

En aftale mellem EU og Tyrkiet i marts om ruten til Grækenland har ifølge FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, gjort vandruten fra Libyen til Italien til hovedåren for trafikken med flygtninge og migranter.

Menneskesmuglere sender tusindvis af mennesker ud fra den libyske kyst i oppustelige både proppet til randen.

Tirsdag blev 25 lig fundet i en båd på havet, mens 246 andre blev reddet i land. Det oplyste Læger Uden Grænser i en pressemeddelelse onsdag.

Et norsk skib reddede i weekenden omkring 2400 flygtninge i Middelhavet ud for Libyen.

- Da omkring 1000 nødstedte var ved at blive reddet op på skibet, dukkede der pludselig nye gummibåde med flygtninge op på havet, sagde en norsk politimand, som deltog i aktionen omkring det norske skib Siem Pilot.

/ritzau/Reuters