Når man er sin egen eneste ene

Bare fordi man ikke kan finde den rigtige, kan man sagtens få et smukt bryllup - med sig selv. Læs denne og andre historier i Ugens ...

Det er ikke nødvendigvis så yndigt at følges ad. Det bliver i hvert fald mere og mere udbredt med solo-bryllupper. Fold sammen
Læs mere

... bryllup

Kernefamilien har fået dygtig konkurrence i snart mange år: Polyamorøse forhold. Gifte par, der bor lykkeligt hver for sig. Og så er der den angiveligt voksende tendens sologami, hvor man elsker sig selv.

Den 40-årige italiener Laura Mesi er ifølge BBC den første kvinde i støvlelandet, der har holdt en bryllupsceremoni med sig selv som »brudepar«. Der var 70 gæster og bryllupskage i tre lag.

»Jeg tror fuldt og fast på, at vi først og fremmest skal elske os selv,« udtaler hun til La Repubblica. »Man kan godt have et eventyr uden prinsen.«

Trenden med sologami startede ifølge BBC omkring 1993, og i Japan har et rejsebureau tilbudt bryllupsceremonier for solobrude siden 2014. Et amerikansk firma sælger gør-det-selv bryllupspakker online og et canadisk firma postulerer stolt, at »single er det nye normale. Fejr din solo-status.«

Laura Mesi svor for to år siden, at hun ville giftes med sig selv, når hun blev 40, hvis ikke hun havde fundet den rigtige mand. Hvis hun finder ham nu eller senere, vil hun være glad og lykkelig, men hendes lykke afhænger ikke af det, siger hun.

... faderlige råd

At vores skønhedsidealer i film, TV og modeblade har en trist påvirkning på mange unge piger kommer næppe som en overraskelse. Det medfører alt fra lavt selvværd til spiseforstyrrelser, men en række undersøgelser viser ifølge The Independent, at fars støtte kan være en rigtig god måde at gøre piger selvsikre og hjælpe dem til at have det godt med deres udseende.

»Båndet mellem far og datter er et af de mest afgørende og vil danne grundlaget for, hvordan en ung kvinde opfatter mænd og dermed, hvordan hun indgår forhold (med mænd) for resten af livet,« udtaler Emily Brunner, der arbejder med spiseforsyrrelser, til Independent.

Den britiske avis kommer med fem råd til fædre: Fokuser på præstationer, der intet har med datterens udseende at gøre. Brok dig, når du oplever sexisme i medierne. Prioriter både din og din datters mentale sindstilstand. Og så skal far helst ikke gå på kur - og hvis han gør, så skal han ikke lufte usikkerhed omkring sin egen krop, mens datteren hører det - den slags vil typisk få hende til at tænke på, om hun selv er »god nok«.

... indspark

Sagen med amerikanske sportsstjerner, der knæler på banen under nationalsangen, har fået et væld af kommentatorer fra venstre til højre til at give deres besyv med. Selvsagt er præsident Trumps indspark med til at holde gang i kampen så at sige.

Alligevel var det måske lidt uventet, da Hollywoods mest afdankede B-filmstjerne, (og det siger ellers ikke så lidt) Steven Seagal blandede sig hele vejen fra Moskva.

Det skete ifølge Huffington Post i programmet Good Morning Britain, hvor Seagal, der er stor fan af Ruslands præsident Putin og sidste år blev russisk statsborger, kaldte spillernes protester for »ulækre«.

Den gamle kampsportstjerne anklagede spillerne for at holde USA og Verden som sådan som gidsel med deres protestaktioner, selv om han naturligvis går ind for ytringsfrihed. Når han nu alligevel var på skærmen, fik Seagal for øvrigt understreget, at det er rent sludder, at russerne skulle have påvirket det amerikanske valg på nogen måde. Så amerikanerne kan åbenbart spare sig alle deres undersøgelser af sagen.