Mystiske droner skaber frygt i Paris

To nætter i træk har uidentificerede droner fløjet over Eiffeltårnet og den amerikanske ambassade i den franske hovedstad.

En række mystiske droner er blevet spottet flere steder i Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mystiske droner har den seneste tid fløjet over flere af Paris’ vartegn og vigtige bygninger. Det skriver Jyllands-Posten.

De uidentificerede droner skaber bekymring i Frankrigs hovedstad, hvor man stadig er i alarmberedskab efter terrorangrebene mod satiremagasinet Charlie Hebdo og det jødiske samfund i begyndelsen af januar.

I to nætter har politi og borgere nu kunnet spotte flere droner, uden at politiet har været i stand til at løse mysteriet og finde svar på, hvem dronerne tilhører, og hvad de laver.

Natten til onsdag blev droner set fem gange - blandt andet over et militærmuseum, over Place de la Concorde og over to gamle byporte. Natten før gjaldt det Eiffeltårnet og den amerikanske ambassade.

»Det kan være en koordineret handling, men vi ved det ikke endnu,« siger en kilde tæt på efterforskningen til det franske nyhedsbureau AFP ifølge Jyllands-Posten.

I januar fløj en drone ind over præsidentpaladset, og der er desuden blevet spottet droner over 17 forskellige atomkraftværker i landet, selvom det er forbudt for droner at komme nærmere end 2,5 kilometer på de store kraftværker.

Dronerne er så små, at de ifølge politiet ikke kan gøre skade, hvis de rammer en bygning.