Mystisk muteret puma dræbt efter hundeangreb

Tumor eller tvilling? En ung puma med en »særpræget abnormitet« i panden får eksperter og lokale til at klø sig i nakken.

Idaho Department of Fish and Game offentliggjorde forleden en forevigelse af pumaen, som til både eksperter og lokales overraskelse blandt andet havde et ekstra sæt tænder siddende i panden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En amerikansk puma, som ved indgangen til det nye år blev dræbt i den sydøstlige del af delstaten Idaho, skaber undren blandt eksperter og lokale. Det oplyser Idaho Department of Fish and Game, som forleden offentliggjorde et billede af det store kattedyr, som tilsyneladende har såvel et stykke overmund med drabelige fortænder som knurhår strittende ud af pandebrasken.

Monstertumor eller indbygget tvilling?

Og der er angiveligt ikke tale om en forsinket nytårsspøg. Ifølge Idaho Department of Fish and Game er der tale om en »usædvanlig abnormitet«, som naturforeningens biologer imidlertid endnu ikke kan forklare nærmere.

»En mulighed er, at tænderne er en rest fra en af pumaens søskende, som døde i livmoderen og blev optaget i brorens foster. Det er også muligt at deformiteten skyldes en teratoma-tumor (også kaldet en monster-tumor, red.). En form for tumor, som er sammensat af væv, hvor tænder, hår og sågar fingre og tæer kan udvikle sig. De er dog sjældne hos både mennesker og dyr,« skriver foreningen.

Angreb hund

En lokal landejer, Tyler Olsen, spottede den unge hanpuma, da den som en af sine sidste gerninger angreb hans hund uden for hans hjem lige inden nytår. I første omgang hæftede han sig ikke ved noget unormalt ved dyret, fortæller han CNN, men det gjorde han til gengæld, efter at professionelle jægere i kølvandet på hundeslagsmålet - på i øvrigt lovlig vis - havde gjort det af med bæstet.

»Det lykkedes dem at spore og få ram på den ud på eftermiddagen. Da de senere viste os pumaen, så jeg den besynderlige gevækst i dens pande. Det så mærkeligt ud,« siger han til TV-stationen.