Mystik omkring Madeleine McCann breder sig

Britisk laboratorium er angiveligt ved at analysere blodprøver fra hospitalværelse, men der hersker usikkerhed om efterforskningen.

Rapporter om blodspor i det hotel i det sydlige Portugal, hvorfra Madeleine McCann forsvandt for tre måneder siden har øget mysteriet om den savnede britiske pige.

Politiet vil hverken afvise eller bekræfte rapporterne, som blev offentliggjort af det portugisiske dagblad Jornal de Noticias mandag. Avisen sagde, at det britiske politis sporhunde havde sporet blod på væggen i hotelværelset i Praia da Luz i Portugals Algarve-region, som er et Europas mest populære rejsemål.

Men onsdag hævdede en kilde, der er tæt på efterforskningen, over for Portugals nyhedsbureau Lusa, at et britisk laboratorium er ved at analysere blodprøverne, og at resultatet ventes inden for få dage.

Portugisiske medier siger, at myndighederne arbejder ud fra teorier om, at Madeleine døde ved en ulykke, som er forsøgt skjult, eller blev myrdet - og ikke bortført. Hun forsvandt den 3. maj - umiddelbart inden sin fire års fødselsdag.

Pigens forældre, Gerry og Kate McCann, mener imidlertid stadig, at deres datter blev bortført.

- Vi er ikke naive, men utallige gange har det portugisiske politi sagt, at de mener, at Madeleine er i live. Jeg har ingen oplysninger, som ændrer dette, sagde pigens far i denne uge til det britiske Sky News i et fælles interview sammen med sin hustru.

Parret. der har iværksat en global kampagne for at få sporet deres datter, har sagt, at de føler sig skyldige over at have forladet Madeleine og hendes to år gamle tvillingesøskende i deres hotelværelse, mens de gik hen til en nærliggende restaurant. Deres beslutning har affødt kritik - ikke mindst fordi hotellet havde en babysitter-ordning, men Kate og Gerry McCann siger, at de tilså deres børn hver halve time.

Familie til pigen har sagt, at skodder til hotelværelset var brudt op, men hotellet siger, at der ikke var tegn på indbrud.

Kate og Gerry, der begge er læger, havde et rutinemæssigt møde med det portugisiske politi onsdag, oplyste en talsmand for familien.

En talsmand for det portugisiske politi, politiinspektør Olegario Sousa, sagde tidligere i denne uge, at flere personer vil blive afhørt i sagen, men at der ikke fastlagt nogen plan. Han har sagt, at Madeleines familie ikke er under mistanke i sagen.

Lørdag er det 100 dage siden Madeleine forsvandt. /ritzau/