Myndigheder: Pilot styrtede fly med vilje

Den 28-årige andenpilot Andreas Lubitz fik bevidst Germanwings-flyet til at styrte, udtaler franske myndigheder.

FRANKRIG: Andenpiloten på det forulykkede Germanwings-fly er angiveligt årsagen til, at flyet styrtede ned.

Ifølge anklagemyndigheden i Marseille lader det til, at andenpiloten styrede flyet mod en bjergside med vilje, skriver det franske medie Le Monde.

»Vi har udskriften af de sidste 30 minutter af flyvningen,« siger anklageren i Marseille, Brice Robin, på et pressemøde ifølge Le Monde.

Han henviser til den ene sorte boks fra flyet, som er blevet undersøgt, og som indeholder optagelser fra cockpittet umiddelbart inden styrtet.

Andenpiloten var angiveligt tysk, og det lader til, at han nægtede kaptajnen adgang til cockpittet igen, efter denne havde forladt det.

»Piloten identificerede sig for at komme tilbage i cockpittet, men fik ikke noget svar fra andenpiloten,« siger Brice Robin ifølge Le Monde.

Han tilføjer, at et menneskes vejrtrækning kunne høres på optagelsen fra cockpittet til det sidste.

»Han var altså levende,« siger anklageren.

Lydoptagelserne fra den sorte boks tyder på, at passagererne begyndte at skrige lige inden styrtet.

Andenpiloten er ikke kendt som terrorist, og der er intet, der tyder på, at ulykken er et terrorangreb, understreger anklageren. Han tilføjer, at myndighederne nu er ved at efterforske andenpiloten og dennes omgivelser.

I alt var 150 personer om bord på flyet - alle formodes at være omkommet i styrtet, der fandt sted tirsdag formiddag, da flyet var på vej fra Barcelona i Spanien til Düsseldorf i Tyskland.

Følg livebloggen på B.dk om den dramatiske udvikling af nyheder om flykatastrofen her

LÆS MERE