Myndigheder: Mindst 100 personer omkommet under jordskælv i Nepal

Mindst 100 personer har mistet livet, efter et jordskælv målt til 7,9 på Richterskalaen rystede Nepal lørdag morgen. Flere hundrede frygtes at være fanget under sammenstyrtede bygninger.

Tårnet ved navn »The Dharara Tower« er fra 1800-tallet, og det er et historisk og berømt bygningsværk i hovedstaden og et populært tilløbssted for turister. Fold sammen
Læs mere
Foto: PRAKASH MATHEMA

NEPAL: Det voldsomme jordskælv i Nepal menes nu at have kostet mere end 100 mennesker livet.

De nepalesiske myndigheder anslår ifølge Reuters, at mindst 108 personer er omkommet som følge af de voldsomme skælv, der blev målt til 7,9 på Richterskalaen. Dødstallet ventes at stige drastisk i takt med, at myndighederne får et overblik.

Særlig hårdt ramt er hovedstaden i Nepal, Katmandu, men skælvene har også startet flere laviner i de nærliggende bjerområder, og flere personer meldes savnet i nærheden af Mount Everest, skriver internationale medier. Rystelserne nåede også til nabolandet Indien, hvor millionbyen New Delhi har mærket de voldsomme efterskælv.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er en 15-årig pige i Indien nær grænsen til Nepal omkommet, efter en husmur i pigens hjem styrtede ned over hende på grund af rystelserne. I Nepals hovedstad, Katmandu, er en statue væltet i en park og har dræbt en anden ung pige, fortæller et øjenvidne til Reuters.

Tidligere er det kommet frem, at mindst 50 personer er fanget, efter et tårn i hovedstaden Katmandu er kollapset som følge af jordskælvet lørdag morgen i Nepal, skriver Reuters.

Tårnet ved navn »The Dharara Tower« er fra 1800-tallet, og det er et historisk og berømt bygningsværk i hovedstaden og et populært tilløbssted for turister.

I hovedstaden er flere huse og bygninger reduceret til murbrokker, og de første billeder fra Katmandu viser, at der er kommet store revner langs veje og husfacader, mens bekymrede beboere har søgt tilflugt under åben himmel.

Stemningen i hovedstaden er generelt præget af stor forvirring efter jordskælvet, lyder det fra en af Reuters reportere på stedet:

»Alle er ude i gaderne, og folk farer til hospitalet.«

På et af de største hospitaler i hovedstaden bliver folk med brækkede lemmer hastebehandlet som følge af skælvet, der ramte cirka 80 kilometer øst for byen Pokhara.

Ifølge den indiske premierminister, Nerendra Modi, arbejder myndighederne i øjeblikket på højtryk for at afhjælpe situationen.

»Vi er i gang med at finde flere oplysninger og arbejder på at nå ud til de berørte, både hjemme og i Nepal,« skriver han i et tweet.