Nyhedsvarsel
Internationalt

Myndigheder hæver igen dødstal efter jordskælv - over 900 dræbt

Opdateret: Dødstallet fortsætter med at stige efter lørdagens voldsomme jordskælv i Nepal. Over 900 mennesker meldes nu dræbt.

Dødstallet fortsætter med at stige efter lørdagens voldsomme jordskælv i Nepal. Over hundrede meldes dræbt, og flere hundreder frygtes begravet under murbrokker. Fold sammen
Læs mere
Foto: NARENDRA SHRESTHA

NEPAL: Dødstallet efter lørdagens jordskælv fortsætter med at stige drastisk i Nepal. Indenrigsministeriet i Nepal hæver nu antallet af omkomne til 876, skriver Reuters.

Jordskælvet har samtidig startet laviner i de nærliggende bjergkæder, hvor Mount Everest befinder sig. Mindst ti bjergbestigere har mistet livet. Samtidig er mere end 30 personer døde i det nordlige Indien, hvor skælvene også har forårsaget massive skader.

Jordskælvet fandt sted lørdag morgen dansk tid og blev målt til 7,9 på Richterskalaen -  det er det kraftigste målt i Nepal i 81 år.

Dødstallet ventes at stige i takt med, at myndighederne får bedre overblik over den kaotiske situation.

Frygten for et markant højere dødstal tager ikke mindst udgangspunkt i, at flere hundrede menes begravet under murbrokker.

I Nepals hovedstad, Katmandu, er det historiske tårn Dharahara styrtet sammen, og hundreder frygtes begravet under murbrokkerne fra tårnet.

Øjenvidner melder om »kaotiske« og »desperate« scener, hvor bygninger styrter sammen, og indbyggerne har af samme grund søgt tilflugt under åben himmel i frygt for flere sammenstyrtninger.

Guardian citerer en talsmand fra de nepalesiske myndigheder for, at det ikke kun er hovedstaden i Nepal, der er ramt, men hele landet.

Den indiske premierminister Narenda Modi har eftersigende allerede hasteindkaldt til et møde med sine ministre for at få et overblik.

Nepal har omkring 30 millioner indbyggere og rangerer som et af verdens fattigste lande.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at man forsøger at danne sig et overblik over, hvor mange danskere der eventuelt er til stede i de berørte områder.

Se billederne: Jordskælv ryster Nepal