Myndigheder bekræfter: Vragdele stammer fra forsvundet fly

Indonesisk luftfartschef bekræfter, at der er fundet vragdele fra det forsvundne AirAsia-fly.

Pårørende til passagerer ombord på AirAsia-flyet QZ8501 reagerer på de indonesiske myndigheders meddelelse om, at man med stor sandsynlighed har fundet vragresterne af flyet i Javahavet.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BEAWIHARTA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: Chefen for den civile luftfart i Indonesien bekræfter, at de fundne vragdele i Javahavet stammer fra det forsvundne AirAsia-fly, QZ8501. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Sky News.

Flere vragdele blev tirsdag morgen fundet under en eftersøgningsaktion, der har stået på siden søndag, hvor flyet pludselig forsvandt på vej fra Indonesien mod Singapore med 162 personer om bord. Der blev blandt andet fundet en flydør og en nødrampe samt adskillige andre genstande.

Der var med det samme spekulationer om, hvorvidt vragdelene stammer fra AirAsia-flyet, og chefen for den civile luftfart i Indonesien, Djoko Murjatmodjo, bekræfter nu, at det gør de.

»Lige nu kan vi bekræfte, at det er AirAsia-flyet, og at transportministeren snart vil tage af sted til Pangkalan Bun (en by på den indonesiske ø Borneo, red.),« siger Djoko Murjatmodjo ifølge AFP, skriver Reuters.

»Baseret på observationerne fra eftersøgnings- og redningsmandskabet er der fundet genstande så som en passagerdør og en fragtdør. De er i havet omkring 160 kilometer sydvest for Pangakalan Bun,« fortæller den indonesiske luftfartschef.

Lokale medier rapporterer ifølge nyhedsbureauet Reuters om, at der efter alt at dømme er blevet fundet et lig i vandet. Det fortæller premierløjtnant Tri Wibowo, som var om bord på et Hercules-fly, der tidligere tirsdag fløj hen over Javahavet under eftersøgningen. Han melder desuden om, at der er fundet bagage og en redningsvest i vandet.

AirAsia-flyet forsvandt pludselig fra radaren tidligt søndag morgen lokal tid, da myndighederne mistede kontakten til piloterne. Vragdelene blev fundet ti kilometer fra det sted, hvor flyet sidst havde kontakt til luftfartsmyndighederne.

Flyet forsvandt tidligt søndag morgen lokal tid på vej fra Indonesien til Singapore med 162 personer om bord, og siden har en storstilet eftersøgningsaktion stået på.