Myanmars militær anholder model og jagter over 100 kendte

En 24-årig model og skuespiller, der har deltaget i demonstrationer i Myanmar, er blevet anholdt.

Skuespiller og model Paing Takhon har deltaget i protester i Myanmar. Billedet her er fra 11. februar (Arkivfoto). Str/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myanmars militær har torsdag anholdt en profileret model og skuespiller, den 24-årige Paing Takhon, der har deltaget i demonstrationer i landet.

Det oplyser Paing Takhons søster på Facebook.

Manden er en af adskillige kendte personer i Myanmar, som militæret jagter. Militæret har offentliggjort en liste med navne på omkring 120 sangere, skuespillere og modeller, som er eftersøgt.

Til fælles har de, at de har protesteret mod militæret den seneste tid. For godt to måneder siden - 1. februar - tog militæret magten ved et kup.

Her blev Myanmars de facto-leder Aung San Suu Kyi væltet.

24-årige Paing Takhon, der er kendt i både Myanmar og nabolandet Thailand, blev anholdt tidligt torsdag morgen i Myanmars største by, Yangon.

Ifølge hans søster kom »omkring 50 soldater med otte militærvogne« og anholdt ham i deres mors hjem. Det skriver hun på Facebook.

»Han er syg, så de anholdt ham stille og roligt uden vold. Vi ved ikke, hvor de har taget ham med hen«, skriver søsteren Thi Thi Lwin.

Paing Takhon har i nylige opslag på Facebook og Instagram, hvor han har over en million følgere, skrevet, at han har haft det dårligt.

»Jeg har ikke haft det godt i mange dage. Jeg plejede altid at bede til Buddha om godt helbred og fred i Myanmar snarest muligt«, skriver han.

De kendte personer, som Myanmars militær eftersøger, er anklaget for at være politiske afvigere. Det kan give op til tre års fængsel i Myanmar.

Myanmar hed tidligere Burma, men har haft sit nuværende navn siden 1989. Der bor omkring 55 millioner mennesker i landet.

/ritzau/AFP