Muslimske skolepiger tvunget til at sidde bagerst i bussen i Sverige

Skjulte optagelser fra den svenske TV-kanal TV4 viser, hvordan svenske skolebørn nord for Stockholm bliver udsat for kønsadskillelse, når de stiger på skolebussen. Optagelserne vækker vrede og stærke udtalelser fra Sveriges statsminister. Det skriver Aftonbladet.

Foto: ESB Professional
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En svensk muslimsk friskole er kommet i søgelyset, efter det er kommet frem, at børnene bliver udsat for kønssegregering. Skjulte optagelser fra en friskole, lavet af TV-stationen TV4, viser pigerne blive gennet ind bagerst i busserne, mens drengene skal sidde forrest.

Optagelserne, som bliver bragt på svensk TV tirsdag aften, viser billeder fra den svenske friskole Al Azhar i Vällingby vest for Stockholm. Foruden kønsopdelingen i skolebusserne vidner nogle af pigerne i programmet om en generelt undertrykkende kultur på skolen og i byen, det skriver Aftonbladet.

En kvindelig journalist fra TV4’s program »Kalle Fakta« – »Kolde Fakta« på dansk – besøger ad flere omgange en café med skjult kamera. Her bliver hun bedt om at holde sig til en af siderne, hvor der ikke er mandlige gæster.

Sveriges statsminister Stefan Löfven beskriver optagelsernes afsløringer som »afskyeligt«, og varsler hårdere indsatser mod svenske religiøse skoler.

»Jeg synes, det er afskyeligt. Det hører ikke hjemme i Sverige. Her stiger vi på bussen sammen, uanset om vi er pige eller dreng, kvinde eller mand,« siger han til Aftonbladet.

Skolens ledelse har ikke villet svare på kritikken endnu, men Löfven bedyrer, at der stadig er meget arbejde, der skal gøres i Sverige for at komme segregering til livs.

Programmet bliver vist på Sveriges TV4 klokken 21 tirsdag aften.