Muslimske lande advarer USA om Israel-udmelding

Tyrkiet og Den Arabiske Liga advarer USA's præsident mod at anerkende Jerusalem som Israelsk hovedstad.

Tyrkiet truer med at afbryde de diplomatiske forbindelser til Israel, hvis den amerikanske præsident Donald Trump anerkender Jerusalem som Israels hovedstad. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMIR COHEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyrkiet truer med at afbryde de diplomatiske forbindelser til Israel, hvis den amerikanske præsident Donald Trump anerkender Jerusalem som Israels hovedstad.

Landet knytter sig dermed til en stadig større gruppe af arabiske og muslimske land, som advarer USA om, at et sådant skridt vil udløse uro eller kaos.

Samtidig advarer Den Arabiske Liga USA om, at »det vil være en klar aggression« mod arabere, hvis Jerusalem anerkendes som Israels hovedstad.

Ligaen, der har hovedkvarter i Kairo, siger, at et sådant skridt vil få negative følger for Palestina og for hele den arabiske og muslimske region.

Højtstående amerikanske embedsmænd siger til Reuters, at der også er bekymring blandt en del ansatte i det amerikanske udenrigsministerium, da både det palæstinensiske selvstyre, Saudi-Arabien og Den Arabiske Liga har advaret stærkt imod et sådant skridt.

Højtstående personer i Donald Trumps administration har sagt, at den amerikanske præsident sandsynligvis vil komme med en tilkendegivelse om Jerusalem i denne uge.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har også advaret Trump mod at udpege Jerusalem som Israels hovedstad.

Ifølge en meddelelse fra Élysée-palæet i Paris, så har Trump og Macron talt om Jerusalems status tidligere i denne uge.

»Enhver beslutning må træffes »inden for rammerne af forhandlinger mellem israelere og palæstinensere, der sigter mod etableringen af to stater, Israel og Palæstina, der bor side om side i fred og sikkerhed med Jerusalem som hovedstad«,« hedder det i beskeden fra Élysée-palæet.

/ritzau/Reuters