Muslimsk mand hyldes verden over - gemte gidsler i kølerum

En hurtig beslutning om at hjælpe gidsler med at gemme sig i et kølerum har ført til, at en ung muslimsk mand nu bliver udråbt til helt.

Den 24-årige Lassana Bathily hyldes verden over for sin rolle under fredagens gidseldrama i et jødisk supermarked. Screendump: BFMTV.
Læs mere
Fold sammen

En ung muslimsk mand bliver nu udråbt til helt, efter han hjalp gidsler med at gemme sig i et kølerum under gidseldramaet, som fredag udspillede sig i et jødisk supermarked i Paris. Det skriver flere internationale medier, heriblandt The Independent.

Den 24-årige Lassana Bathily, som oprindeligt er fra Mali i Vestafrika, bragte gidslerne i sikkerhed i et stort kølerum, efter gidseltageren Amedy Coulibaly havde stormet supermarkedet.

Den unge mand bliver nu rost for sin hurtige beslutning om at hjælpe kunderne i butikken.

Til den franske tv-station BFMTV har han fortalt, at han hurtigt åbnede døren til fryserummet, hvorefter han slukkede både lyset og fryseren.

Ifølge the franske politi blev alle gidsler i kølerummet reddet.

Gidseltageren Amedy Coulibaly nåede at dræbe fire af de 19 gidsler, der befandt sig i supermarkedet, inden han selv blev dræbt af politiet, da de rykkede ind og afsluttede gidseltagningen.