Murdochs darling tiltalt i aflytningssag

News of the World-skandalen tog tirsdag til i styrke, da avisens forhenværende chefredaktør, Rebekah Brooks, blev tiltalt i den verserende sag om ulovlige aflytninger.

Arkivfoto. Rebekah Brooks, tidligere chefredaktør for mediemogulen Rupert Murdochs nu lukkede avis News of the World. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag kom der endnu en revne i Rupert Murdochs medieimperium, da den tidligere chefredaktør for hans nu lukkede avis News of the World, Rebekah Brooks, blev tiltalt i sagen om ulovlige telefonaflytninger. Det skriver internationale medier, heriblandt Reuters.

Brooks er blevet tiltalt for at obstruere rettens arbejde, og i Storbritannien kan det i yderste konsekvens ende med fængsel på livstid.

Ifølge anklagemyndigheden er der beviser for, at hun har skjult materiale, som er relevant for efterforskningen, blandt andet arkivbokse, dokumenter og computere fra Murdochs kontorer i London.

Nyheden er et personligt slag for Murdoch og en prekær situation for den britiske premierminister David Cameron, der var tætte venner med Brooks og hendes mand, Charlie, der tirsdag ligeledes blev tiltalt for at have modarbejdet retten. Da skandalesagen begyndte, var Cameron ikke sen til at sende Brooks støttehilsner til flere britiske mediers store forundring.

Udover Brooks-parret blev der også rejst tiltale mod Rebekah Brooks’ sekretær og andre tidligere ansatte på News of the World, blandt andre hendes personlige chauffør og sikkerhedspersonale.

- Vi beklager denne svage og uretfærdige beslutning, lyder det i en skriftlig udtalelse fra Rebekah og Charlie Brooks, der vil kommentere sagen yderligere, når de er kommet hjem fra den politistation i London, som de befinder sig på.

News of the World-skandalen brød ud i lys lue for godt et år siden, da det kom frem, at sladderavisen havde hacket sig ind på en telefonsvarer, der tilhørte en 13-årig bortført pige, for at aflytte og slette beskeder. Det fik forældrene til at tro, at hun var stadig i live, men det var et falsk håb - pigen blev senere fundet dræbt.

Ifølge politiet har op mod 100 personer - skuespillere, politikere og familiemedlemmer til dræbte personer - fået hacket deres telefonsvarere. Indtil videre er næsten 50 personer blevet anholdt i sagen, som har udviklet sig til en af de største i London politis historie med 160 ansatte sat af til efterforskningen.