Murdoch skal forklare sig i parlamentet

Rupert Murdoch og to af hans topfolk skal forklare sig for en undersøgelseskomité i det britiske parlament.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mediemogulen Rupert Murdoch har indvilliget i at deltage i en høring, som en undersøgelseskomité i det britiske parlament har indkaldt for at udspørge ham om de telefonaflytninger, der har ført til lukningen af hans succesavis News of the World.

De to fremtrædende personer i Murdochs holdingselskab News Corp. (NC), sønnen James, der er formand for NC i Europa og Asien, og Rebekah Brooks, der er administrerende direktør i NC's britiske afdeling, News International (NI), stiller også op til næste uges høring.

Det siger formanden for Underhusets kultur-, medie- og sportskomité John Wittingdale til BBC tirsdag.

De tre skal svare på komitéens spørgsmål om den telefonaflytningsskandale, der har rystet den australskfødte amerikanske mediekonges verdensomspændende tv- og avisimperium.

- Jeg synes på en måde, at det er det første fornuftige, de har fortaget sig. De vil få kritik og skulle redegøre for deres handlinger i parlamentet. Det er lige præcis det, vi ønskede. Jeg er meget glad for, at de har modtaget invitationen, siger Whittingdale.

Særligt Rebekah Brooks er blevet lagt for had i forbindelse med den skandale, der tager udgangspunkt i News of the Worlds anløbne arbejdsmetoder.

Avisens medarbejdere menes at have stået bag aflytning af flere tusinde telefonsvarere tilhørende blandt andre medlemmer af det britiske kongehus, ledende politikere og sportsfolk samt pårørende til britiske soldater, der er blevet dræbt i Afghanistan.

Aflytningerne fandt ikke mindst sted, mens Brooks var chefredaktør for News of the World fra 2000 til 2003. Imidlertid har hun stået fast på, at hun intet kendte til aflytningerne.

Rupert Murdoch har også selv afvist at afskedige Brooks. Det understregede Murdoch senest mandag, da han viste sig offentligt sammen med hende i London.

/ritzau/AFP