Murdoch skal forklare sig i parlamentet

Rupert Murdoch og to af hans topfolk skal forklare sig for en undersøgelseskomité i det britiske parlament.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En undersøgelseskomité i det britiske parlament har indkaldt mediemogulen Rupert Murdoch for at udspørge ham om de telefonaflytninger, der har ført til lukningen af hans succesavis News of the World.

Ud over mediemogulen selv er de to mest fremtrædende personer i hans britiske holdningselskab News International (NI) blevet indkaldt. Den ene er hans søn James Murdoch, der er formand for NI. Den anden er Rebekah Brooks, der er administrerende direktør for NI.

Tom Watson, parlamentsmedlem for oppositionspartiet Labour, siger, at de tre er blevet bedt om at møde op i Underhusets kultur-, medie- og sportskomité på tirsdag i næste uge. Watson er selv medlem af komitéen.

Særligt Rebekah Brooks er blevet lagt for had i forbindelse med den skandale, der tager udgangspunkt i News of the Worlds anløbne arbejdsmetoder.

Avisens medarbejdere menes at have stået bag aflytning af flere tusinde telefonsvarere tilhørende blandt andre medlemmer af det britiske kongehus, ledende politikere og sportsfolk samt pårørende til britiske soldater, der er blevet dræbt i Afghanistan.

Aflytningerne fandt ikke mindst sted, mens Brooks var chefredaktør for News of the World fra 2000 til 2003. Imidlertid har hun stået fast på, at hun intet kendte til aflytningerne.

Rupert Murdoch har også selv afvist at afskedige Brooks. Dette understregede Murdoch senest mandag, da han viste sig offentligt sammen med hende i London.

/ritzau/AFP