Mulige flyvragdele spottet nær Borneo

Et australsk fly har måske opdaget vragdele fra det malaysiske fly, der søndag forsvandt over Javahavet ud for Borneo.

Foto: FULLY HANDOKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: Et australsk observationsfly, der deltager i eftersøgningen af det forsvundne AirAsia-fly i Sydøstasien, har meddelt de indonesiske myndigheder, at man har observeret vragdele, der muligvis kan stamme fra flyet.

Chefen på det indonesiske luftvåbens base ved hovedstaden Jakarta har ifølge den australske avis The West Australian oplyst, at observationsflyet har observeret de mistænkelige genstande tæt på øen Nangka godt 160 kilometer fra Borneo.

Ifølge The West Australian er den pågældende position 1.120 kilometer fra det sted, hvor man mistede kontakten med flyet. Chefen for det indonesiske luftvåben, Dwi Putranto understreger imidlertid, at man ikke kan være sikker på, at de genstande, som det australske eftersøgningsfly har spottet i vandet, stammer fra det forulykkede passagerfly.

Inden det malaysiske passagerflyet forsvandt, anmodede dets pilot om tilladelse til at ændre kurs på grund af og flyve over det stormvejr med lyn og torden, der rasede over Javahavet. Piloten fik dog afslag på anmodningen på grund af tæt flytrafik i området.

AirAsia-flyet QZ8501, en Airbus A320-200, var på vej til Singapore fra Sarabaya i Indonesien med 162 personer om bord, da flyvelederne på jorden efter en time mistede forbindelsen med flyet.

De indonesiske myndigheder betragter nu flyet som styrtet, og ifølge chefen for landets nationale eftersøgnings- og redningsberedskab, Bambang Soelistyo, tyder de koordinater, man har regnet sig frem til, at flyet nu ligger på havets bund.

Det er tredje gang i år, at Malaysia rammes af en flytragedie. Første gang var 8. marts, hvor ruteflyet MH-370 fra Malaysia Airlines under endnu uopklarede omstændigheder forsvandt under en flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 om bord. Flyet menes at have taget en rute i stik modsat retning og være styrtet i havet ud for Australien, da det løb tør for brændstof.

Den anden katastrofe var 17. juli, hvor et passagerfly fra Malaysia Airlines på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur blev skudt ned over det østlige Ukraine. 298 ombordværende mistede livet.