Mubarak kan snart være en fri mand

EGYPTEN: Den egyptiske højesteret har tirsdag omstødt den afsatte egyptiske præsident Hosni Mubaraks fængselsdom på tre år for korruption, skriver Reuters. Sagen skal gå om, og dermed er vejen banet for, at ekspræsidenten kan blive løsladt.

Den 86-årige Mubarak blev i maj 2014 idømt tre års fængsel for at bruge offentlige midler øremærket til renovering af præsidentpaladser til at renovere sine private bygninger. Hans to sønner blev idømt fængselsdomme på fire år i samme sag.

Den mangeårige præsident har afsonet sin straf på et militærhospital i hovedstaden Cairo, men juridiske kilder oplyser til Reuters, at Mubarak angiveligt snart kommer hjem, fordi der ikke er flere anklager mod ham.

I november 2014 droppede retten en anden sag, hvor Mubarak stod anklaget for at have beordret politi og militær at dræbe demonstranter i det opgør, der i 2011 fravristede ham magten.

Hans afgang banede vejen for Egyptens første frie valg, men hans efterfølger, Mohamed Mursi, blev væltet i 2013 af den militære leder og nuværende egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi.

BNB