Morten Løkkegaard om nedstemt fransk kommissær: »Hun er uden tvivl en af de bedste kandidater overhovedet«

Den franske kommissærkandidat, Sylvie Goulard, blev torsdag forkastet som EU-kommissær for det indre marked. »Det er ikke den rigtige afgørelse,« siger Venstres Morten Løkkegaard.

Sylvie Goulard var til sin første kommissærhøring i sidste uge og til sin anden torsdag. Det endte med, at den franske kandidat blev vraget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Francois Lenoir/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

29 stemmer for. 82 stemmer imod.

Det blev resultatet af afstemningen, da franske Sylvie Goulard torsdag stod foran parlamentarikerne i Bruxelles i sin anden kommissærhøring. En afstemning, der gør, at hun kan vinke farvel til håbet om at blive EU-kommissær for det indre marked.

Afgørelsen er imidlertid langtfra den rigtige, mener Venstres Morten Løkkegaard, der sidder i den liberale gruppe i Europa-Parlamentet sammen med netop medlemmerne af Goulards parti.

»Det er en skam, og det er ikke den rigtige afgørelse. Sylvie Goulard er uden tvivl en af de absolut bedste kommissærkandidater, der har været i feltet overhovedet, og det tror jeg ikke, at der er ret meget uenighed om. Men der har desværre indsneget sig en masse politiske intriger, som har ødelagt hendes chance. Det er politik, når det er værst,« siger den danske europaparlamentariker.

Morten Løkkegaard mener, at en gammel sag, hvor Sylvie Goulard måtte betale 45.000 euro tilbage til Europa-Parlamentet, fordi pengene blev brugt på assistenter, der arbejdede med fransk indenrigspolitik, har påvirket dagens afgørelse. Sagen fik hende til at gå af som forsvarsminister i Frankrig.

Også den franske præsidents indflydelse har ifølge Morten Løkkegaard haft betydning.

Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

»Nogle mener, at Macron har haft alt for meget held til at få sin vilje igennem – eksempelvis i forbindelse med valget af kommissionens formand, og det har uden tvivl spillet ind,« siger Morten Løkkegaard.

Konsekvensen af torsdagens afgørelse kan ifølge Morten Løkkegaard blive, at hele kommissionen kan komme i fare.

»Der sidder en række franskmænd i vores gruppe, som er parat til at stemme imod hele kommissionen. Altså kan den yderste konsekvens ballade være, at hele kommissionen er i fare. Det håber og tror jeg ikke, vi når til, men det er klart, at man lige nu har åbnet for, at det kan ske,« siger den danske parlamentariker.

Den franske præsident forstår ikke afvisningen af Sylvie Goulard.

»Handlede det om bitterhed? Smålighed? Så længe, jeg ikke forstår det, kan jeg ikke kommentere det yderligere,« udtalte præsidenten torsdag på et pressemøde.